foto werkwijze Logopedie Bergharen    Link naar logopedie  
 
         Klik voor werkwijze       Klik voor Leonie       Klik voor kwaliteit       Klik voor contact
 
 
Werkwijze

In mijn werk sta ik voor een persoonlijke en professionele aanpak. Tijdens het intakegesprek inventariseren we samen uw klachten en wensen. Hierna volgt het logopedisch onderzoek. Aan de hand van de gegevens die ik heb verkregen in het intakegesprek en met de resultaten uit het onderzoek, stel ik de logopedische diagnose en maak ik een persoonlijk behandelplan. Nadat ik dit met u heb besproken starten we met de therapie.

In de meeste gevallen vinden de behandelingen (van een half uur) één keer per week plaats. In dat halve uur wordt er ook aandacht besteed aan het bespreken van thuisopdrachten en het geven van adviezen. Bij kindertherapie is het succes van de behandeling mede afhankelijk van de motivatie en betrokkenheid van de ouders. Voor mij is het vanzelfsprekend dat u aanwezig bent bij de behandeling, tenzij dit voor het kind belemmerend werkt. Ik vind het belangrijk om in de behandeling uit te gaan van de aanwezige talenten en mogelijkheden, zodat er op een positieve manier kan worden gewerkt aan de ontwikkeling van uw kind.

Daarnaast is het mijn doel om de inhoud af te stemmen op de belevingswereld, zodat een goede transfer van het geleerde naar de dagelijkse situatie kan plaatsvinden. Met deze insteek kan uw kind zich veilig en gezien voelen en zal daardoor optimaal gemotiveerd blijven. Uiteraard worden de therapiedoelen en voortgang, indien gewenst, ook afgestemd met de leerkracht van het kind.